June 20, 2018  /  Benjamin Moussay & Marc Borunfose

Benjamin Moussay
Pianist şi compozitor, Benjamin Moussay, a început prin a studia pianul classic, iar ulterior jazz-ul, compoziţia şi orchestraţia în cadrul Conservatorului din Paris. In anul 1998 a fost laureat al concursului de jazz piano solo Marcial Solal, iar un an mai târziu a câştigat premiul pentru cel mai bun solist la concursul naţional de la Defence.
Si-a dezvoltat în timp un stil individual inconfundabil, experienţele sale personale cu artişti de renume precum Louis Sclavis, Glenn Ferris, Archie Shepp sau Tony Malaby contribuind esenţial la construcţua limbajului şi tehnicii sale interpretative.
Benjamin Moussay are a discografie bogată, realizată atât în formule proprii, precum şi ca urmare a unor colaborări cu personalităţi ale jazz-ului contemporan, cu care de altfel participă activ în turnee şi festivaluri internaţionale.
Pe lângă activitatea concertistică Benjamin Moussay desfăşoară şi o intensă activitate didactică, fiind profesor de pian şi muzică sintetizată la Conservatorul Municipal din Paris.
In calitate de compozitor a semnat muzica pentru mai multe spectacole de teatru şi film, printre care putem menţiona “Marie et le Loup” în regia lui Eve Heinrich, Yogabs de Jean-Marie Martz sau La Montagne – în regia lui Jack Souvant.

Marc Buronfosse
Marc Buronfosse a studiat chitara clasică şi contrabasul, în paralel cu ingineria de sunet, toate în cadrul Conservatorului din Paris. A cântat în orchestra simfonică a Oprei din Paris, precum şi în diverse grupuri de muzică de cameră. In iunie 1991 a obţinut o bursă de la Ministerul Culturii şi a studiat la The New School of Music. In acest timp el a colaborat cu nume celebre precum Gary Peacock, Marc Johnson, John Abercombie Jim Hall Dave Lebman, Billy Harper etc.
Cântă în multiple formule:Jasser Haj Youssef Quartet, Georges Paczinsky trio, Stephane Guillaume Quartet, Rene Aubry septet, Isabelle Olivier trio, Stephane Tzapis trio, etc.
Are în palmares peste 30 de discuri înregistrate dintre care Face the Music, realizat împreună cu pianistul Benjamin Mossay a primit în 2010 distincţia de Revelaţia anului de la prestigioasa revistă Jazz Magazine.
In prezent Marc Bourenfosse este professor de contrabass la Conservatorul din Paris şi director artistic al Festivalului de jazz din insula Paros, Grecia.