January 20, 2019  /  Gianni Gagliardi & Gianluca Renzi

JAZZ MASTERCLASS DE EXCEPTIE CU RENUMITII MUZICIENI INTERNATIONALI: GIANNI GAGLIARDI – SAXOFON (SPANIA) SI GIANLUCA RENZI – CONTRABAS (NEW YORK)
Toti muzicienii de jazz, si nu numai, sunt invitati sa participe la acest workshop in cadrul caruia se vor prezenta: tehnici de interpretare individuala si in formule de combo, frazare, interplay, tehnici de improvizatie, etc. Deasemenea, se va face o incursiune muzicala in istoria jazzului, cu exemple din diferite perioade reprezentative stilistic.
Va recomandam sa va aduceti instrumentele. Cei interesati vor avea posibilitatea sa cante, alaturi de cei doi invitati, un standard, si vor fi ghidati sa-si dezvolte stilul de interpretare. Pe durata masterclassului cei doi muzicieni vor fi acompaniati de Sorin Zlat – pian si Iulian Nicolau – tobe.

Gianni Gagliardi Dell’Agnolo (ES) – saxofon, s-a născut în Barcelona și este stabilit în Brooklyn, NY. Gianni este fondatorul BCN (Barcelona Jazz Collective, un brand și o platformă pentru tineri. Este denumit de Ron Netsky ca fiind „noua stea de pe scena de jazz a Brooklin-ului”. Sound-ul unic și original i-a permis să concerteze în Europa, America de Sud și SUA cu John Clayton, Eric Alexander, Dick Oatts, Phillip Harper, Terell Stafford, Jorge Rossy, Dick Oats, Gilad Hekselman și mulți alții.

Gianluca Renzi (IT) – basist, compozitor, aranjor și inginer de sunet stabilit în New York, este un muzician recunoscut la nivel internaţional. În cei 20 de ani de activitate a colaborat cu mari artiști de jazz precum: Chick Corea, Keith Jareth, Jacam Manricks, Kevin Hays, Ari Hoenig, Jon Davis, Loston Harris, Giovanni Mirabassi, Lukmil Perez, Alex Sipiagin, Gene Jackson, Orrin Evans, Rudy Royston, Mark Whitfield, Clarence Penn, Eliot Zigmud și mulți alții. Este inclus în site-ul international “All About Jazz” https://musicians.allaboutjazz.com/gianlucarenzi apare ca sideman, compozitor și solist pe albume celebre de jazz, și până în prezent a adunat peste 10 premii internaționale pentru activitatea artistică.
A cântat la cele mai importante festivaluri de jazz din lume, cum ar fi: Umbria Jazz (Itlaia), Marciac Jazz Festival (Franța), San Francisco SFJazz (SUA), Richmond Jazz Festival (USA), Shanghai Jazz Festival (China), și multe altele.